Welkom bij de email marketing masterclass

Sharing is caring!

hoe maak ik winst op nl

Geld verdienen met email

Het is bekend dat het bouwen van een emaillijst DE manier is om je online inkomen te verhogen.
Heb je een website zonder gekoppelde emaillijst dan is 99% van het verkeer naar je website een verspilde moeite.
Zonder inschrijvingen op je emaillijst zul je geen producten verkopen en zullen bezoekers niet meer terugkomen naar je website.
Al je contact met je bezoekers gaat verloren, tenzij deze bezoekers toevallig nog eens tegen een van je advertenties aanlopen zul je ze nooit meer op je site zien.

Vergelijk dit nu eens met het opzetten van een emaillijst.
Afhankelijk van de kwaliteit van je website verkeer en de incentive ofwel stimulatie die je gebruikt is het mogelijk dat er tussen de 20 en 50% van de bezoekers zich aanmeld voor je emaillijst.
Doordat de bezoekers zich hebben aangemeld voor je website is het voor jou mogelijk om met je bezoekers in contact te blijven en een relatie op te bouwen die zal leiden tot het verkopen van producten of diensten.
De verdiensten die je uit je emaillijst haalt zullen varieeren.
Dit hangt vooral af van de Niche waarin je actief bent , hoe gericht je bezoekers zijn en het soort aanbiedingen.

Wel is er een soort formule die vaak opgaat en dat is dat je per geregistreerde gebruiker per maand ongeveer 1 euro verdiend.
Als je nu even de rekensom maakt heb je heel veel inschrijvingen nodig op je emaillijst om lekker rond te komen van je emaillijst alleen.
Dus hoe zet je een goede emaillijst op?

  • Stap 1: Selecteer een autoresponder/mailing list manager.

Je kunt hierbij kiezen uit verschillende opties. Zo is het mogelijk om zelf een programma te hosten. Je kunt b.v. een autoresponder script installeren op je eigen website. Of je kunt kiezen uit zogenaamde third-party-solutions ofwel commerciele oplossingen waar de emaillijst wordt beheerd door een respactabel bedrijf die je lijst zal hosten en je mails zal verzenden.

  • Stap 2: Zorg voor een incentive (stimulance).

Je bezoekers hebben een reden nodig om zich in te schrijven op je emaillijst.
Het gebruiken van een incentive of een gratis product is een goede manier om inschrijvingen op je lijst te bevorderen.

  • Stap 3: Zet een website op:

De volgende stap is het opzetten van een aantrekkelijke sales of squeeze pagina of een landingspagina die je bezoekers overtuigd om zich in te schrijven op je emaillijst.
Je doet dit door het delen van voordelen die zij genieten na het inschrijven op je emaillijst.
Deze voordelen beperken zich niet tot een gratis aanbieding of goodie maar zeker ook het voordeel van het ontvangen van je nieuwsbrief.

  • Stap 4: maak een autoresponder reeks.

Het volgende dat je moet doen is het opzetten van een autoresponder email serie met een minimum van 7 tot 12 emails. Deze mails kun je dan geautomatiseerd om de paar dagen of om de week naar je geregistreerde leden kunt sturen. Deze eerste mails zullen je helpen met het opbouwen van een relatie met je leden en het beste is dat het helemaal automatisch gaat. Tevens heb je een mogelijkheid om geld te verdienen daar je in deze mails de kans krijgt om je verkoopspraatje te houden.

  • Stap 5: Zorg voor bezoekers.

Als je systeem eenmaal is opgezet is het nodig om verkeer naar je website en verkooppagina te sturen.

Om het dichts bij het doel van de website te blijven zullen wij het verder gaan hebben over de eerste 4 stappen.
Ik zal je met de artikelen op deze website alles vertellen over de geheimen van het bouwen van een winstgevende emaillijst, het opbouwen van een relatie met je leden en het verzenden van content aan je leden waardoor zij diep in de buidel zullen tasten om je producten te kopen.

Om het overzicht niet te verliezen en in duidelijke stappen te werken zal er iedere 3 a 4 dagen content worden toegevoegd waar je gelijk mee aan de slag kunt.
Zo blijft het overzichtelijk en duidelijk welke stappen je als vervolgens moet zetten.

 

Bekijk de online email marketing masterclass

Sharing is caring!