Kiezen van de juiste email marketing software en Autoresponder, deel 2

Sharing is caring!

Waar moet je op letten bij het Kiezen van de juiste email marketing software.

De vorige keer  heb ik je alles verteld wat je moet weten over het zelf hosten van je mail manager script of toepassing. Nu wil ik het graag gaan hebben over de voordelen en nadelen van kant en klare email marketing oplossingen van diverse partijen.

Voor en Nadelen van Email marketing Software

 • Iemand anders is verantwoordelijk voor je lijst.
  Als de email marketing service down gaat zal niemand meer in staat zijn om zich in te schrijven op je nieuwsbrief  nog zul je in staat zijn om emails te versturen.
  Daarom is het van groot belang om gebruik te maken van software van een gerenomeerd  bedrijf waar de downtijd van de service is beperkt tot een minimum en waar een peleton aan technische medewerkers klaar staan om eventuele problemen op te lossen.
 • Geen special kennis verijst. Het voordeel is natuurlijk dat als er iets mis gaat het problem door een professional wordt opgelost en jij hoeft in principe niks te doen. Dit betekend dat je zelf geen specifieke technische kennis hoeft te bezitten om een nieuwsbrief op te zetten en te beheren als je gebruik maakt van software van externe partijen.
 • Het bedrijf behandeld zaken zoals aflevering van de emails. Mocht je dus de keuze maken om je nieuwsbrief of maillinglijst te hosten bij een gerenomeerd bedrijf dat nauw samenwerkt met Internet Service Providers zul je merken dat er meer mails worden afgeleverd  bij de gewenste ontvangers. Tevens zal het gerenomeerde bedrijf alle klachten  met betrekking tot spam voor jouw in behandeling nemen en naar wens afhandelen.
  Dit is dan ook een van de hoofd redenen dat veel mensen kiezen voor een bestaande oplossing van een externe partij.

Ongeacht welke optie je kiest zijn er enkele punten en mogelijkheden waar je op moet letten.:

Waar moet je op letten bij het kiezen van email marketing software

 • Autoresponder. Zorg ervoor dat je mailing list manager een autoresponder mogelijkheid heeft.  Zeer belangrijk is ook de mogelijkheid tot het uploaden van meerdere berichten in je autoresponder.  Bij voorkeur ga je voor het systeem waarbij een ongelimiteerd aantal email berichten
 • Grote database. Je wilt natuurlijk niet dat je maillist manager software de beperkende factor is in de groei van je nieuwsbrief. De meeste services van externe partijen bieden de mogelijkheid tot het aanmelden van een groot aantal leden, vaak ondersteunen zij zelfs een onbeperkt aantal leden en hoewel de kosten voor het gebruik zullen stijgen naarmate je meer leden krijgt heb je wel de wetenschap dat alles werkt bij een grote hoeveelheid leden en eindig je niet met een corrupte database op het eind.
 •  Flexibiliteit . Hiermee bedoel ik de vrijheid in aanpasbaarheid van de emails . Je kunt bijvoorbeeld namen verzamelen via je formulier en deze namen gelijk toepassen in je emails. (b.v., “Beste [Voornaam]”).

Tevens is het slim om te kijken naar zaken zoals:

 • Tracking mogelijkheden (denk aan een service die statistieken bijhoud over het aantal geopende mails, niet bezorgde mails en niet gelezen email, enz).
 • Segmentering : De mogelijkheid tot segmentering van je lijst en emails.
 • Templates :(zoals email templates, formulier templates enz).
 • Onbeperkte autoresponders, campagnes en emails.
  Op deze manier is het mogelijk om meerdere lijsten op te zetten.

Heb je interesse in een email marketing software dan zijn er nog een paar extra zaken waar je op moet letten.:

 • Het bedrijf levert goede support.
  Zoek naar aanbieders van nieuwsbrief  management systemen met tutorial video’s op hun website en kijk ook of er live support wordt aangeboden op hun website. (het liefste met telefonische ondersteuning, maar email ondersteuning is  ook goed genoeg zolang de emails maar snel in behandeling worden genomen).
 • Het bedrijf heeft een goede naam en bestaat sinds langere tijd.
  Vertrouw je ledenlijst niet zomaar toe aan een bedrijf wat net uit het niets is opgericht en pas kort bestaat, tenzij je natuurlijk de eigenaar kent. Het is beter om een bedrijf te kiezen wat reeds langer bestaat en dus ook meer ervaring heeft.
 • Het bedrijf heeft een hoge aflevering van emails.
   Make sure the company does indeed work to ensure high deliverability. (TIP: Free mailing list providers don’t do this.)
 • Klachtenafhandeling:
  Ga na wat er gebeurd als er een klacht over spam wordt ingediend.
  Zonder twijfel zul je op een ogenblik worden geconfronteerd met klachten over spam, dit mede omdat het volgens meer mensen gemakkelijker is om op de knop SPAM te klikken dan op de Afmeld knop in je emails. Ga na welke drempel het bedrijf hanteert op spam meldingen..

Voorgestelde email marketing software oplossingen

Omdat het kiezen van een externe reeds bestaande oplossing de gemakkelijkste manier is om te starten met het opbouwen van je mailing lijst raad ook ik je aan om voor deze optie te kiezen. (Vooral als je zelf nog geen ervaring hebt op dit gebied).
Hier zijn enkele van de beste aanbieders met de meest uitgebreide mogelijkheden en afleversaldo en niet te vergeten een goede ondersteuning.

 • AutoresponderAce.com

GetResponse Email marketing software

Maak een keuze uit de beschikbare systemen en ontdek alvast de mogelijkheden die je tot je beschikking krijgt.

In het volgende deel laat ik je nog andere manieren zien van hoe je email adressen kunt verzamelen.

Sharing is caring!