Opbouwen responsieve email marketing lijst, deel 3

Sharing is caring!

Opbouwen responsieve email marketing lijst, deel 3.
De laatste paar hoofdstukken heb ik je enkele goede technieken laten zien die ervoor zorgen dat je een responsieve lijst opbouwt. Nu zal ik je enkele rapport technieken voor gevorderden laten zien waardoor je absoluut geliefd wordt bij je leden en lezers.

Zorg voor een connectie met je leden

Als het aankomt op leren en interactieve voorkeuren dan kun je mensen opdelen in 3 groepen:

 • Er zijn Visuele leerlingen, dit wil zeggen dat ze hun voorkeur uitgaat naar lezen, bekijken van afbeeldingen , video´s enz..
 • Er zijn auditieve leerlingen, dit wil zeggen dat deze leerlingen het liefst leren door te luisteren naar audio, podcasts enz..
 • Er zijn kinesthetische studenten, dit wil zeggen dat deze leerlingen het liefst leren door praktijk lessen en ze reageren op emotionele uitingen.

Het zal je zijn opgevallen dat ik in eerdere hoofdstukken heb voorgesteld om soms een multimedia presentatie toe te voegen in je nieuwsbrief. Nu weet je waarom.
Door informatie in verschillende formaten aan te bieden ben je ervan verzekerd dat de door jou gegeven informatie het beste door de lezers wordt opgenomen.

Maar er is nog iets anders wat je kunt gebruiken…
Zo zijn er niet alleen verschillende leermethoden en soorten van media die de voorkeur van de lezers hebben. Ook reageren lezers anders op tekst die in hun leerstijl past. Dus ook al bied je enkel pure tekst aan, dan is het nog mogelijk om de verschillende soorten studenten te bereiken met hun verschillende leerstijl .
Het enige wat je hoeft te doen is het zinnen te gebruiken die de verschillende soorten lezers aanspreekt..

Ik zal je aan de hand van enkele voorbeelden laten zien wat ik precies bedoel…

Visueel

Om dit soort leden te bereiken kun je teksten gebruiken zoals:

 • Kijk
 • Zie je
 • Zie het duidelijk
 • Glashelder

Auditieve

Om dit soort leden te bereiken kun je teksten gebruiken zoals:

 • Zo stil als een muis
 • Luister
 • Ik snap wat je bedoeld

Kinesthetische

Om dit soort leden te bereiken kun je teksten gebruiken zoals:

 • Bij het begin beginnen
 • Buikgevoel
 • Hot
 • Brok in mijn keel

Zie je wat ik bedoel met het gebruik van verschillende taal om de verschillende groepen aan te spreken?

Wacht eens even, heb je de laatste regel meegekregen? Dit is een voorbeeld van een zin die spreekt tot de groep van visuele lezers omdat de zin begon met het woord “zie”.
Dit was een compleet natuurlijke zin die aansluit tot visuele lezers om maar even aan te geven hoe gemakkelijk dit soort taalgebruik kan worden geimplementeerd in je nieuwsbrief.

Nu hoef je natuurlijk niet gelijk iedere nieuwsbrief vol te stauwen met dit soort visuele, auditieve en kinesthetische zinnen.
Wel kun je ze af en toe gebruiken in je nieuwsbrieven. Wel is het goed om tenminste 1 van deze 3 soorten zinnen in je nieuwsbrieven te verwerken..Dit geld dan wel voor korte nieuwsbrieven va


TIP: Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is door woorden te gebruiken zoals: “Je ziet” , “kijk” en “luister” in het begin van een zin.

n ongeveer 500 woorden.
Heb je nieuwsbrieven met meer dan 500 woorden dan is het goed om 2 a 3 zinnen voor elke soort lezer in je nieuwsbrief te verwerken.

Ik zal je aan de hand van dit voorbeeld laten zien hoe je al deze 3 soorten zinnen kunt verwerken in drie zinnen:
Luister,  je hoeft geen professor te zijn om dit concept te begrijpen. Je ziet, dat experts deze methode  hebben geleerd aa
In het volgende hoofdstuk zal ik je laten zien hoe je ervoor zorgt dat je lezers aan je lippen blijven hangen!n mensen uit alle lagen van het leven. En ik heb een voorgevoel dat zelf  kinderen dit concept kunnen aangrijpen en tot hun voordeel kunnen toepassen..

 

 

Sharing is caring!